Wat doen wij?

Wat doen wij?

Onze praktijk bied de leukste kinderfysiotherapie in Amsterdam. Je kunt ook bij ons terecht voor ergotherapie met je kind. Al onze in therapeuten zijn gespecialiseerd op de kinderleeftijd en daarnaast extra geschoold in prikkelverwerking.

Kinderfysiotherapie richt zich op de motorische ontwikkeling van kinderen, zowel grove motoriek als de fijne motoriek. De ergotherapeut richt zich naast de fijne motoriek ook op zelfredzaamheid en voorzieningen. Ze kan meedenken over aanpassingen in huis of hulpmiddelen. Wij verrijken onze kinderfysiotherapie en ergotherapie met onze gespecialiseerde kennis over de prikkelverwerking.

Een unieke praktijk in Amsterdam dus, waar maar liefst tien therapeuten een extra stap zetten voor die kinderen waarbij de sensorische informatieverwerking (SI) niet goed verloopt.

Alle therapeuten kijken breed naar de ontwikkeling en werken samen met de andere begeleiders en hulpverleners rondom uw kind. Ouders hebben hierin een belangrijke rol. Zij worden door de therapeut ondersteund om het effect van de behandeling thuis voort te zetten.

Ben je op zoek naar kinderfysiotherapie in Amsterdam, waar de therapeut net dat stapje extra doet om jouw kind goed in beeld te brengen? Zodat jouw kind weer kan gaan genieten van bewegen?

Neem dan contact met ons op.

Kan uw kind hulp gebruiken om de volgende stap in zijn motorische ontwikkeling te maken? Of heeft u vragen over de ontwikkeling van uw kind? Wij onderzoeken en behandelen kinderen van 0 tot 18 jaar met uiteenlopende vragen. Onze specialiteit ligt op het gebied van de motorische ontwikkeling en de sensorische informatieverwerking.

Wij leveren onder anderen de volgende zorg:

  • Onderzoek en diagnostiek bij problemen van het bewegingsapparaat (botten, spieren en gewrichten)
  • Advies en behandeling van belemmeringen in de participatie, zoals zelfstandigheid, zelfverzorging of planningsvermogen.
  • Begeleiding en advies aan ouders en/of leerkrachten bij problemen in de sensorische informatieverwerking en Floortime/DIR coaching.
  • Vervolg van de therapeutische behandeling na opname in een revalidatiecentrum of ziekenhuis
  • Samenwerking met externe partijen zoals dagopvang, (speciaal) onderwijs of sportclubs.

Onder therapieën kunt u meer informatie vinden over de zorg die wij leveren.

Wij hebben meerdere praktijklocaties door Amsterdam heen. Zo kunt u onze praktijk vinden in Osdorp, Amsterdam Zuid, de Pijp, Zeeburg en Amsterdam-Zuidoost. Waar nodig geven we behandeling aan huis of op school. In overleg zullen we voor uw gezin een passende locatie vinden om een van onze therapeuten te ontmoeten.

U kunt uw kind zelf aanmelden voor kinderfysiotherapie of ergotherapie via de website. Voor meer informatie kunt u ons ook bellen.

Onze samenwerkingspartners

partner-osdorp

Wij bieden kinderfysiotherapie in deze logopedie praktijk. Daardoor kunnen we meer passende zorg bieden aan kinderen met bredere ontwikkelingsvragen.

partner-logopedie-oost

Wij bieden in deze prakijk kinderfysiotherapie. Daardoor kunnen we meer passende zorg bieden aan kinderen met bredere ontwikkelingsvragen.

partner-reigerbos

Enkele dagen per week is een logopediste van praktijk Reigerbos op locatie aanwezig om ons therapieaanbod te verbreden en verdiepen.

partner-t kabouterhuis

We zijn gevestigd in het medisch orthopedagogisch centrum ’t Kabouterhuis en bieden therapie waar nodig.

partner-pi-school

Op deze school wordt speciaal onderwijs geboden aan kinderen met complexe leer- of ontwikkelingsproblemen.