Sport en inspanning

Sport en inspanning
sport en inspanning

Wanneer uw kind vaak last heeft van blessures na sport of inspanning kan de kinderfysiotherapeut het probleem onderzoeken, mogelijk behandelen en meedenken over oplossingen of aanpassingen.

Heeft uw kind een blessure opgelopen tijdens het sporten of spelen? Heeft uw kind moeite met meekomen met de andere kinderen op het gebied van conditie of kracht? Heeft uw kind pijn bij het bewegen of is het snel moe?

Wij zijn van mening dat elk kind op zijn eigen niveau moet kunnen bewegen en plezier moet ervaren in het bewegen.

Het belang van bewegen

Bewegen is één van de belangrijkste dingen voor uw opgroeiende kind. Het stimuleert de ontwikkeling van de motorische vaardigheden en verkleint de kans op overgewicht. Door te sporten leert uw kind sociale vaardigheden en wordt hij zelfverzekerder. Uw sportende kind kan ook last krijgen van blessures waardoor het (pijnvrij) mee kunnen doen aan gym en sport lastig is. Maak hiervoor een afspraak, want met de juiste begeleiding zijn de meeste klachten op kinderleeftijd vaak snel verholpen. Omdat onze therapeuten gespecialiseerd zijn in klachten die bij kinderen en pubers ontstaan heeft het de voorkeur om altijd naar een kinderfysiotherapeut te gaan bij orthopedische klachten.

Welke invloed hebben orthopedische klachten op uw kind of puber?

Inspannings- en sport gerelateerde problemen bij kinderen komen naar mate een kind ouder wordt vaker voor. Uw kind kan hier behoorlijk door belemmerd worden op zowel fysiek als (psycho)sociaal vlak. Een kinderfysiotherapeut kan het probleem onderzoeken, mogelijk behandelen en meedenken over oplossingen of aanpassingen. Zo kan uw kind weer zonder zorgen en met veel plezier meedoen tijdens zijn/haar sport of lichamelijke activiteiten.

Wat zijn vaak voorkomende problemen?

  • Sport trauma’s zoals verzwikte enkel
  • Verminderd uithoudingsvermogen
  • Verminderde spierkracht
  • Overgewicht/obesitas
  • Problemen met de ademhaling

Hoe zien de behandelingen eruit?

De behandeling voor inspannings- en sport gerelateerde problemen bij kinderen gaat heel spelenderwijs en is meestal gericht op oefeningen, daardoor wordt dit vaak als iets leuks ervaren! Ook zal het een positief effect hebben op het zelfvertrouwen. Hiermee proberen we te zorgen dat het kind beter functioneert binnen zijn/haar fysieke- en sociale omgeving.

Meer weten over Sport en inspanning?

Vul het aanmeldformulier in en wij nemen snel contact met u op. Wilt u eerst overleggen of heeft u vragen? Bel dan met een van onze therapeuten.

Andere therapieën:

Onze dochter kwam op school niet goed mee met schrijven. Ze draaide letters om en schreef niet snel genoeg. De therapie was heel leerzaam en werd op zo een manier aangeboden dat mijn dochter weer plezier kreeg in het schrijven. In de klas kan ze nu weer goed mee komen en haar handschrift is ontzettend vooruit gegaan!
Lieke
Ouders van Saar
De therapie voor mijn zoon was erg uitnodigend en zat vol met plezier! We keken altijd uit naar het wekelijkse oefenmoment! Gelukkig is mijn zoon nu klachtenvrij en kunnen we dankzij alle tips voorlopig zelfstandig blijven oefenen.
Anna
Moeder van David